Tlačová správa

08.09.2011 10:12

 

Potravinová pomoc pre Žilinu v nedohľadne

Žilina 8. 9. 2011 – Mesto Žilina, napriek dôkladne a včas vypracovanému zoznamu žiadateľov – obyvateľov mesta – o potravinovú pomoc zo strany štátu, nedostalo ani jednu sľúbenú zásielku potravín od Potravinovej banky Slovenska, o. z., Lipany. K dnešnému dňu Mestský úrad v Žiline eviduje približne 1 100 žiadateľov, ktorým by táto forma pomoci aspoň čiastočne zmiernila ich nezávideniahodné sociálno-ekonomické postavenie.

„Je mi úprimne ľúto, že štát nenakŕmil svojich sociálne odkázaných obyvateľov aspoň základnými potravinami, ale permanentne ich kŕmi prázdnymi rečami a sľubmi“, s poľutovaním dodal primátor mesta Žilina Igor Choma, keď sa dozvedel, že dodávka sľúbených potravín je v nedohľadne.

„Nebudem zavádzať prázdnymi rečami občanov Mesta Žilina a sľubovať im, že potravinová pomoc príde, keď dodávka potravín od štátu je zatiaľ vo hviezdach“, poznamenal primátor Igor Choma.

Mesto Žilina netuší, kedy dôjde k naplneniu slov z listu ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Zsolta Simona. Mesto Žilina dňom 9. septembra 2011 končí so sumarizáciou žiadateľov o potravinovú pomoc.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta